Testo 104 IR – termometr bezdotykowy HACCP (2w1)

nr kat.0560 1040; cena netto: 517zł
Opis produktu
Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności – pirometr testo 104-IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień, umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.

  • pomiar temperatury powierzchni i wewnątrz produktów spożywczych
  • szybki pomiar temperatury na podczerwień i za pomocą zintegrowanej sondy penetracyjnej
  • wytrzymały i praktyczny: metalowy mechanizm składania sondy, wodoodporna obudowa (IP65)
  • zgodny z HACCP / EN 13485

Zakres dostawy: pirometr z sondą penetracyjną testo 104-IR, baterie i protokół kalibracji fabrycznej.

Typ sensora: NTC

  • zakres pomiarowy: -50 do +250 °C
  • dokładność:
    ±1 °C (-50...-30,1 °C)
    ±0,5 °C (-30...+99,9 °C)
    ±1% mierz. wart. (w pozostałym zakresie)
  • rozdzielczość: 0,1 °C
  • czas reakcji: t99 = 10 sec
  • częstotliwość pomiaru: 0,5 s

Typ sensora: podczerwień

  • zakres pomiarowy: -50 do +250 °C
  • dokładność:
    ±2,5 °C (-30…-20,1 °C )
    ±2,0 °C (-20…-0,1 °C )
    ±1°C lub ± 1,5% mierz. wart. (w pozostałym zakresie)
  • rozdzielczość: 0,1 °C
  • częstotliwość pomiaru: 0,5 s
  • optyka 10:1 + średnica soczewki (12 mm)
  • celownik: 2-punktowy celownik laserowy (włączony/ wyłączony)
  • zakres spektralny: 8-14 μm
  • emisyjność: 0,10…1,00 (z krokiem 0,01)

Dane ogólne

  • tryb pomiarowy: hold lub auto hold (sonda zanurzeniowa)
  • temp. pracy: -20…+50 °C
  • temp. składowania: -30…+50 °C
  • typ baterii: 2 x AAA
  • żywotność baterii: ok.100 h 
  • wyświetlacz: LCD, 1-liniowy, podświetlany- klasa zabezpieczenia: IP65
  • wymiary: 281x48x21 mm (rozłożona sonda); 178 x 48 x 21 mm (złożona sonda)
  • materiał/obudowa: ABS/TPE/PC, odlew cynkowy, stal nierdzewna
  • waga: 197 g (z baterią)
  • gwarancja: 2 lata
  • zatwierdzenia: EN13485