Testo 106 – Termometr dla przemysłu spożywczego (HACCP)

nr kat.0560 1063; cena netto: 206zł
Opis produktu
Termometr testo 106 to praktyczny i wiarygodny pomiar temperatury produktów spożywczych podczas produkcji, transportu i odbioru towaru.

To bezawaryjne narzędzie pomiarowe, niezastąpione w kuchniach przemysłowych, restauracjach, supermarketach.

Dostępny z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), spełnia normę EN 13485 i HACCP. Posiada alarm akustyczny z diodą, po przekroczeniu wartości granicznych.

Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, powoduje, że nakłucia produktu spożywczego są niewidoczne, automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold).

Zakres dostawy: termometr spożywczy testo 106 wraz z futerałem i bateriami.

Dane techniczne:

  • zakres pomiarowy: -50...+275°C
  • dokładność:
    ± 1°C (-50...-30,1°C)
    ± 0,5°C (-30...+99,9°C)
    ± 1°C (+100...+275°C)
  • rozdzielczość: 0,1 °C
  • temperatura pracy: -20...+50°C
  • temperatura składowania: -40...+70°C
  • typ baterii: 2x bateria litowa, CR2032
  • gwarancja: 24 m-ce (bez baterii)